• info@seoportals.com
  • 0546 277 0303

MANUEL TERAPİ

120 ZİYARETÇİ
  • EKLENME TARİHİ: Eylül 7, 2022 12:11 pm
  • İLAN TÜRÜ: Alış

Manuel terapi, günümüzde birçok kas problemleri, iskelet sistemi rahatsızlıkları ve omurga tedavisi için kullanılıyor. Bu tedavide herhangi bir ilaç, iğne ya da ameliyat uygulaması yapılmıyor. Tamamen doğal bir tedavi olmakla birlikte; vücuttaki ağrıları azaltmaya ve hareket kabiliyet verimliliğini artırmaya yarıyor. Hareket sisteminde problem olan kişilerde ağrı, duruş bozuklukları ve fonksiyonel işlev sorunları görülür. Bel fıtığı, boyun fıtığı ya da sırt fıtığı problemlerine bağlı olarak hareket zorlukları yaşayan ve kronik ağrılar çeken kişilerin yaşam kalitesini yükseltmek amacıyla manuel terapi metodu başarılı bir şekilde uygulanır.
MANUEL TERAPİ HANGİ RAHATSIZLIKLARDA ETKİLİDİR?
Manuel terapi Başta eklem sertliği, kas gerginliği, fıtık gibi şikayetleri olan kişiler için manuel terapi uygulaması uygundur. Manuel terapinin amacı sorunlu bölgedeki ağrının azaltılması, eklemlerin, yumuşak dokuların ve sinirlerin hareket kabiliyetini iyileştirmektir. Manuel terapi uygulaması, herhangi bir mekanik araç kullanılmadan sadece eller kullanılarak yapılır. Masaj yöntemiyle de kombine edilerek ağrı ve hasar olan kaslarda gevşeme sağlamak, hasarlı dokunun iyileşme hızını artırmak için farklı hızlarda hareketlerle dokulara basınç uygulanır.
Kas yırtılması,
Eklemlerde oluşan sorunlar,
Bel fıtığı ve bel kayması,
Boyun fıtığı ve boyun düzleşmesi,
Bel düzleşmesi,
Kanal daralması,
Piriformis sendromu tedavisi,
Siyatik sinir ağrısı,
Kalça çıkığı ve kalça protezi sonrasında oluşan ağrılar
Tenisçi dirseği hastalığı,
Romatizmal ve romatolojik hastalıklar,
Migren,
Kronik baş ağrısı gibi problemlerde başarıyla uygulanabilir.
MANUEL TERAPİ FAYDALARI NELERDİR?
Manuel terapi uygulaması, temel olarak eklemlerdeki blokajları ortadan kaldırmak amacıyla kullanılır. Amaç, eklem hareketliliğini ve ağrısız bir şekilde hareket edebilmeyi sağlamanın yanı sıra eklem içinde daha iyi bir dolaşım sağlamaktır.